top of page

Verzacht je emoties - deel 2

Een Zee van Rust

Door: Liesbeth van Dijk  | 13.08.2017

CV17 - Shanzhong - De Zee van Rust

 

Het punt CV17 wordt ook wel 'Zee van Rust' genoemd. Het staat bekend als één van de meest effectieve punten om emoties in balans te brengen. Het verlicht nervositeit, een drukkend gevoel op de borst en angst- of paniekgevoelens.

 

Het punt opent de borstkas, waardoor je dieper gaat ademhalen - bij stress houden we vaak ongemerkt onze adem in. Behalve bij stress en angst wordt het punt ingezet bij chronische vermoeidheid, depressie, PTSS en slapeloosheid.

 

Masseer het punt zachtjes met drie vingers terwijl je diep ademhaalt, gedurende enkele minuten, Je kunt er ook zachtjes op tappen. In stressvolle periodes herhaal je dit enkele keren per dag.

Je vindt het punt in een kuiltje op het midden van het borstbeen, op tepelhoogte, ongeveer 3 duimbreedtes boven de onderrand van het borstbeen.

Een powercombinatie tegen stress & angst

Leg één hand over CV17 en de andere over Yin Tang, een punt op het voorhoofd midden tussen de wenkbrauwen. Yin Tang staat in sommige culturen bekend als 'het derde oog'. De verbinding tussen deze twee punten heeft een diep kalmerend effect op het zenuwstelsel. Je kunt deze powercombinatie zowel bij jezelf als iemand anders toepassen. 

Bonustip: Omdat CV17 het middenrif ontspant helpt het heel goed tegen de hik. Probeer het maar eens!

Recente berichten

​​Shiatsu-therapie & Stress

Shiatsu-therapie is effectief bij het verminderen van stress en stress gerelateerde klachten. Langdurige stress en chronische klachten hebben grote invloed op je kwaliteit van leven. Shiatsu-therapie helpt om emotioneel, fysiek en mentaal weer in balans te komen.

Een afspraak maken kan telefonisch (ook Whatsapp): tel 06 1425 2075, per mail: info@innerbalanceshiatsu.nl of book gemakkelijk online.

ERKEND EN VERGOED DOOR DE MEESTE ZORGVERZEKERAARS

(bij een aanvullende verzekering)

bottom of page