top of page

Last van stress?

Laat je energie weer stromen!

Door: Liesbeth van Dijk  | 30.03.2017
Inner Balance Shiatsu Therapie Amsterdam | BLOG

LEVER 3  - Tàichong - De Machtige Straat

 

​Lever 3 is in de praktijk van de shiatsu-therapeut één van de meest toegepaste punten.

 

Wat doet dit punt? Gestagneerde energie in beweging zetten!

Stagnatie van energie treedt op door stress.

 

Lever qi stagnatie ten gevolge van stress maakt ons prikkelbaar, geïrriteerd en snel boos. Fysiek geeft het klachten als menstruatiekrampen, gespannen spieren, hoofdpijn, stijve nek, problemen met het zicht (tranende ogen, wazig zien), pijn op de borst en kortademigheid, lage rugpijn, slapeloosheid en nog veel meer.

 

Mentaal heeft deze energie te maken met je gevoel van richting, je visie op de toekomst, vooruitkijken. Wanneer de Lever Qi niet optimaal stroomt heb je het gevoel het allemaal niet meer te overzien. Het maken van plannen, vooruitkijken wordt dan moeilijk. Herkenbaar?

 

Schiet je humeur alle kanten op, kun je niet meer ontspannen of heb je het gevoel dat je vast zit? Lever 3 zet dingen in beweging. Masseer het punt enkele keren per dag gedurende een paar minuten en laat je energie weer stromen!

 

Je vindt het punt daar waar het eerste en tweede metatarsale bot bij elkaar komen (tussen de middenvoetsbeentjes van je grote teen en de tweede teen). Hoe pijnlijker het punt, hoe meer aandacht het verdient.

​​Shiatsu-therapie & Stress

Shiatsu-therapie is effectief bij het verminderen van stress en stress gerelateerde klachten. Langdurige stress en chronische klachten hebben grote invloed op je kwaliteit van leven.  Shiatsu-therapie helpt om emotioneel, fysiek en mentaal weer in balans te komen.

Een afspraak maken kan telefonisch of via Whatsapp:

tel 06 1425 2075 of per mail: info@innerbalanceshiatsu.nl

ERKEND EN VERGOED DOOR VRIJWEL ALLE ZORGVERZEKERAARS

(bij een aanvullende verzekering)

Recente berichten

bottom of page