top of page

Waarom ben ik zo moe?

Door: Liesbeth van Dijk  | 19.07.2017
image-2018-08-19(8).jpg

Waarom ben ik zo moe?

Een veel gehoorde klacht in de praktijk van een shiatsu-therapeut is vermoeidheid. Soms is vermoeidheid het gevolg van te weinig slaap, maar lang niet altijd. Gezien vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde - de theoretische basis voor shiatsu-therapie - zijn er verschillende oorzaken aan te wijzen voor (chronische) vermoeidheid. Een verstoring van de natuurlijke energiestroom in het lichaam kan de aanleiding zijn, maar ook een verstoring in de aanmaak van energie.

Wil je direct zelf iets aan je vermoeidheid? Onderstaand punt, Mg36 helpt bij vermoeidheid en uitputting,

MAAG 36 - Zusanli - Drie dorpenpunt

 

​Maag 36 is misschien wel het bekendste punt uit de acupunctuur - en ook in de praktijk van de shiatsu-therapeut is het één van de meest toegepaste punten.

Maag 36 wordt het ‘Drie dorpenpunt’ genoemd. Deze naam stamt uit het eeuwenlang gebruik van dit punt door soldaten in het Chinese leger. Als zij na een lange tocht uiterst vermoeid waren, maar toch verder moesten, hielp activering van dit punt hen nog drie dorpen verder.

Mg36 heeft een sterk vitaliserende werking. Het stimuleert de spijsvertering en de aanmaak van energie. Het helpt bij lichamelijke en geestelijke vermoeidheid of uitputting, maar ook bij prikkelbaarheid, nervositeit, examenvrees, maagklachten, pijn in de knieën, heup of rug.

 

Het punt is gelokaliseerd een handbreedte onder de knie op de rand van het scheenbeen (op beide benen). Stimuleer het punt door stevige, aanhoudende druk met je duim, enkele keren per dag gedurende een paar minuten.

 

​​Shiatsu-therapie helpt bij vermoeidheid

 

Vermoeidheid heeft veel invloed op je kwaliteit van leven. Shiatsu helpt je op een natuurlijke en gezonde manier méér vitaliteit te ervaren en je gezondheid verbeteren.

 

Welke vorm van vermoeidheid je ook hebt, een shiatsu-therapeut spoort de oorzaak op en  herstelt de natuurlijke balans in het lichaam, waardoor vermoeidheid vermindert en je energieniveau toeneemt. Door regelmatige behandelingen neemt ook je weerstand toe. Bovendien is shiatsu heerlijk om te ondergaan. Tijdens en na een behandeling ervaar je een diep gevoel van ontspanning en komen lichaam en geest tot rust.

Neem contact op voor meer informatie of boek een sessie. Je bent heel welkom.

 

Een afspraak maken kan telefonisch of via Whatsapp:

tel 06 1425 2075 of per mail: info@innerbalanceshiatsu.nl

ERKEND EN VERGOED DOOR VRIJWEL ALLE ZORGVERZEKERAARS

(bij een aanvullende verzekering)

bottom of page