top of page

LIESBETH VAN DIJK

bloem roze(1).jpg
'Jezelf  mogen zijn - dat is voor mij de essentie van shiatsu'

Liesbeth van Dijk

LEVEN IN BALANS

Mijn naam is Liesbeth van Dijk .Tijdens een reis door Japan maakte ik voor het eerst kennis met Traditionele Oosterse Geneeswijzen. Ik raakte geboeid door de fascinerende rijkdom van dit eeuwenoude gezondheidssysteem. De holistische kijk op gezondheid, waarin de eenheid tussen lichaam en geest centraal staat, past mij als gegoten. Toen ik daarna zelf ondervond hoeveel baat mijn gezondheid had bij deze 'alternatieve' aanpak, viel alles op zijn plek - en heb ik besloten van shiatsu mijn beroep te maken.

​Shiatsu geneest veel klachten en heeft een positief effect op onze gezondheid - maar de essentie van shiatsu is voor mij jezelf mogen zijn.

We leven in een maatschappij waarin continue goed moeten functioneren, hoge werkdruk en prestatiedrang ons beheersen.

Tijdens een behandeling valt deze druk weg en wordt er niets gevraagd, niets van ons verlangd. Shiatsu oordeelt niet - alles mag er zijn, onze zwakke plekken, kwetsbaarheden en tekortkomingen. Lichaam en geest ervaren een diep gevoel van erkenning en acceptatie - en komen tot rust.

​​Rust, aandacht en respect zijn de kernwaarden die ik in mijn praktijk hanteer - omdat ik denk dat een mens pas tot volle bloei komt wanneer hij of zij zichzelf volledig accepteert - en vanuit een diepe essentie gaat leven. Dan leef je vanuit kracht.

 

In de praktijk leidt dit tot diepgaand contact en ruimte. Ruimte om jezelf te mogen zijn - om in rust je balans te herstellen, waardoor echte veranderingen kunnen plaatsvinden.

SHIATSU BIJ BURN-OUT & STRESS

​Na vele jaren werkzaam te zijn geweest in de culturele en onderwijssector kan ik mij goed inleven in mensen met een stressvolle baan. Shiatsu-therapie is zeer effectief bij de behandeling van burn-out en stress gerelateerde klachten.

 

Ik weet hoe ingrijpend een burn-out kan zijn. In 1998 overkwam het mijn toenmalige partner. Passende hulp was destijds niet voorhanden. Ik voelde me machteloos omdat hij niet werd geholpen. Hij is er nooit meer helemaal van hersteld.

 

Nu, 20 jaar later, treft dit probleem één miljoen Nederlanders. Wat mij raakt is het onbegrip - bij artsen, werkgevers en collega´s, maar ook bij vrienden en familie. In mijn praktijk wil ik mensen de hulp bieden die ze nodig hebben - hulp die ècht helpt, die laagdrempelig is en bovendien prettig om te ondergaan.

Inner Balance Shiatsu - Praktijk voor Shiatsu-therapie in Amsterdam

OPLEIDING & ERKENNING

Academie Qing-Bai Amsterdam:

  • 1-jarige Basisvakopleiding Chinese Geneeskunde

  • 3-jarige HBO-opleiding Shiatsu-Therapie

  • 2-jarige HBO-opleiding Klassieke Acupunctuur

 

Diploma Westers Medische Basiskennis (Anatomie, Fysiologie en Pathologie). Ik voldoet aan de PLATO-norm die door zorgverzekeraars wordt gehanteerd.

 

Door jaarlijks diverse bijscholingen te volgen blijft mijn vakkennis op peil.

Ik ben aangesloten bij Beroepsvereniging LVNT (Landelijke Vereniging voor Natuurgeneeskundig Therapeuten). 

Ik sta geregistreerd in het HBO register van RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg).

 

Mijn behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars (deels) vergoed (bij een aanvullende verzekering).

Wat mijn klanten zeggen over mij

"De massages bij Liesbeth zijn intens ontspannen momenten voor mij. Gedurende mijn burn-out heb ik veel aan haar massages gehad. In die periode voelde ik me niet in balans en gezond. Ik begon met een lijst van allerlei kwalen die inmiddels voor een groot deel zijn opgeruimd.

Liesbeth masseert de diepe pijnpunten op een prettige manier uit mijn lichaam. Door haar behandelingen ben ik veel dieper en prettiger in mijn lijf gekomen.

 

Ik ervaar bij de massages zowel lichamelijk als mentaal een diepe ontspanning.

 

Liesbeth is een gedreven shiatsu therapeut die haar kennis met veel aandacht inzet."

 - Jeannet, (57) onderwijs manager -

 

 

BLOG

Recente berichten

  • Facebook Social Icon
bottom of page