top of page

HOE ZIET EEN SHIATSU-BEHANDELING ERUIT?

BEHANDELING OP MAAT

 

Bij de intake bespreken we de klacht en stel ik een aantal vragen. Leefgewoontes, slaappatroon, voeding et cetera geven een eerste indicatie voor de behandeling. Daarnaast gebruik ik diagnostische technieken uit de Traditionele Chinese Geneeskunde: het voelen van de pols, de buik (hara) en het bekijken van de tong. Hierna volgt een eerste behandeling.

De behandeling stem ik af op wat jouw lichaam nodig heeft en welke klachten je ervaart. Wanneer je moe bent of je lusteloos voelt, zal de behandeling zich richten op het stimuleren van de energiestroom. Ben je juist rusteloos of hyperactief, dan probeer ik een kalmerend effect te bereiken. Zo verschilt elke behandeling, afhankelijk van het moment.

 

De eerste behandeling inclusief de intake duurt ongeveer 75 minuten. Een vervolgbehandeling duurt ongeveer 50 minuten.

Het aantal benodigde sessies hangt af van veel factoren, zoals de aard van de klacht en hoe lang deze al bestaat. Maar ook leefstijlgewoonten spelen een belangrijke rol bij iemands herstel, zoals voedingspatroon, voldoende lichaamsbeweging en ontspanning, werk en sociale omstandigheden.

​TIPS

  • Shiatsu wordt gegeven over de kleding - draag soepele liefst katoenen kleding. Bijvoorbeeld een joggingbroek, t-shirt en een paar schone sokken.

  • Vermijd een zware maaltijd kort van tevoren. Shiatsu is het prettigst op een relatief lege maag.

  • Drink na afloop voldoende water en neem voldoende rust. Vermijd inspannende activiteiten zoals sport of yoga. Het lichaam heeft tijd nodig de behandeling te verwerken.

  • Facebook Social Icon

WAT MIJN KLANTEN ZEGGEN OVER MIJ

"Met fysieke en mentale spanningsklachten kwam ik terecht bij Liesbeth. Middels een uitgebreide, persoonlijke en professionele intake heeft Liesbeth mij kennis laten maken met shiatsu-therapie en haar werkwijze. Liesbeth stelde mij op mijn gemak, nam alle tijd en gaandeweg de behandeling kwam de ontspanning en rust.

 

Ik had o.a. last van hartkloppingen en rugklachten en deze zijn sterk verminderd. De behandelingen helpen mij naar een betere balans in mijn drukke leven. Ik blijf er zeker gebruik van maken. Het is een cadeau voor mijn lichaam en geest."

- Marloes (40) business coach -

 

 

bottom of page